در این مقاله سعی داریم تعمیرات موبایل huawei را آموزش دهیم لازم به ذکر است این آموزش برای تمامی موبایل ها مناسب است و سعی کردیم به صورت کلی به تعمیرات موبایل بپردازیم. البته همیشه بهتر است اگر گوشی موبایل هواوی شما دچار مشکل شده است آن را به متخصین ما در نمایندگی هوآوی بسپارید. گوشی دیگری دارید؟! نگران نباشید لیست سایر نمایندگی های تعمیرات در منو مراجعه نمایید.
برای تعمیرات موبایل huawei ابتدا باید قطعات آن را بشناسیم :
موبایل huawei مانند سایر موبایل ها شامل قطعات زیر می باشد که در ادامه در مورد آنها توضیح خواهیم داد.
مقاومت همانطور که از نامش پیداست قطعه ای می باشد که در مقابل عبور جریان و ولتاژ از خود مقاومت نشان می دهد. مقاومت در موبایل هواوی به صورت قطعات نصب عمقی و قطعات نصب سطحی دیده میشوند. در تعمیرات موبایل huawei باید بدانید که در موبایل تمامی قطعات به صورت نصب سطحی موجود بوده و دیده می شوند. مقاومت ها در بردهای موبایل دارای کوتاه ترین ارتفاع و جزء کوچکترین قطعات می باشند. اکنون با انواع مقاومت ها در موبایل آشنا شوید:
تعداد این مقاومت ها در برد موبایل هواوی و سایر موبایل ها دارای بیشترین مقدار میباشد. و اگر بهتر میخواهید بشناسید این مقاومت ها به رنگ مشکی براق هستند.
این نوع مقاومت ها بدلیل مقاومت کمی که دارند در مدار نقش فیوز رو بازی میکنند.
در هنگام تعمیرات موبایل huawei یا موبایل های دیگر اگر میخواهید بهتر این مقاومت ها تشخیص بدهید رنگ این مقاومت ها به رنگ های: مشکی مات، شیری، سبز، آبی و یا نوشته K مشخص می شوند. این مقاومت ها معمولا دارای ایرادات فیزیکی مانند: سوختگی، دود زدگی و یا شکستگی می باشند.
تست هر دو نوع مقاومت هایی که گفته شد باهم متفاوت می باشند که به آن ها به صورت جداگانه اشاره میکنیم.
در تعمیرات موبایل huawei اگر نیاز به تست این مقاومت ها پیدا کردید به روش زیر می باشد:
برای مقاومت فیوزی سلکتور مولتی متر را بر روی رنج بازر قرار میدهیم
و سپس به دو پایه مقاومت فیوزی وصل میکنیم.
در اینجا اگر صدای بوق مولتی متر را شنیدیم یعنی مقاومت سالم می باشد ولی اگر صدای بوق را نشنیدیم این بدین معناست که مقاومت به مشکل برخورده است.
برای شناسایی مقاومت های ناشناس در برد موبایل کافیست عدد و واحد آنها را بیابیم. برای اینکار ابتدا سلکتور مولتی متر را بر روی قسمت اهم متر و پایین ترین مقدار آن قرار میدهیم.
سپس دو سر مولتی متر را به دوسر مقاومت میزنیم. در صورتی که هیچ عددی نشان نداد سلکتور مولتی متر را آنقدر بالا میبریم تا عددی را نشان بدهد. در اینجا عدد را از مانیتور مولتی متر و واحد آن را از محل قرار گیری سوئیچ سلکتور میتوانیم بخوانیم.
اگر علاقمند به تعمیرات موبایل شدید شما میتوانید در آموزشگاه برتر دوره کامل آموش موبایل را به صورت فوق تخصصی بگذرانید.
باطری گوشی به عنوان تنها منبع انرژی در داخل گوشی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و معمولا به دلیل شارژ و شارژ زیاد آن از جنس نیکل کادیوم انتخاب می شود و از بین انواع آن ها جنس لیتیوم آن مرغوبیت بیشتری دارد که بیشتر باطری ها از این نوع می باشند.
جهت روشن نمودن گوشی توسط منبع تغذیه ولتاژ را یک ولت بیشتر از ولتاژ باطری و آمپراژ باطری را 04.0 آمپر بیشتر از مقدار نوشته شده بر روی باطری و در صورتی که بر روی باطری نوشته شده نباشد مقدار را روی 40.0 تا 50.0 قرار می دهیم با رعایت قطبهای مثبت و منفی گوشی به گوشی وصل نموده و دکمه روشن دستگاه را می زنیم.
شوک دادن به باطری جهت احیا سلول های فرسوده باطری اجرا می شود و دارای سه مرحله زیر می باشد.
اینک مراحل شوک دادن به پایان رسیده و باید آن را زیر شارژ قرار دهیم.
جهت پیدا کردن قطبین باطری ولتاژ روی نشان دهنده منبع تغذیه را برابر با 5ولت قرار می دهیم و جریان را هم حدود 40.0 آمپر قرار می دهیم . اگر قطبین باطری صحیح وصل شود، ولتاژ روی شمارنده تغییری نمی کند ولی اگر قطبین باطری اشتباه وصل شود ولتاژ روی شمارنده شروع به پایین آمدن می کند.
اگر ما دو صفحه رسانا را رو به روی یکدیگر قرار دهیم و بین آنها را با ماده عایقی از یکدیگر جدا کنیم ما یک خازن ساخته ایم که این قطعه در نقشه ها با حرف Cنشان داده می شود و واحد آن را فاراد می باشد.
خازن سرامیکی :
به رنگ های قهوه ای پررنگ، کم رنگ و کرم و خاکستری و بژ و بدون قطب می باشد و به ندرت به مشکل برخورد می کنند و بیشتر ایرادات آن به صورت جداشدن از برد می باشند.
خازن تانتنیوم :
به رنگ های زرد، نارنجی، قرمز و مشکی در برد ها دیده می شود و معمولا روی ثبت ان مشخص شده است و با یک خط چاپ شده و یا نوک تیز خازن به سمت فطب ثبت قرار می گیرد و معمولا تا ظرفیت 300 میکرو فاراد قابل ساخت هستند.
تست سلامت خازن تاتنیوم در تعمیراتhuawei: ابتدا خازن را با اتصال دادن دو سر خازن دشارژ میکنیم، بعد رنج مولتی متر را بر روی اهم متر و رنج 2k DH 20k قرار میدهیم و به دور سرخازن وصل می کنیم. مقدار روی اهم متر شروع به زیادشدن می کنند و بعد به جای اولیه حود برمی گردنند یا مقدار 1 می گردد
تست سلامت خازن سرامیکی: تمامی مراحل مانند قسمت بالا می باشد با این تفاوت که رنج اهم متر روی 20یا 200 قرار می گیرد.
در موالتی مترهای عقربه ای: در زمان رفت درجایی توقف نماید در این حالت خازن اتصال کوتاه می باشد. در زمان برگشت در جایی توقف نماید در این حالت خازن نشتی دارد. عقربه اصلا حرکت ننماید که در این حالت ارتباط دو پایه با یکدیگر قطع شده است.
سلف یا سیم پیچ قطعه ایست که دارای خاصیت القایی یا اندوکتانس می باشد و در مقابل نوسانات جریان از خود مقاومت نشان می دهد و در نقشه ها با علامت L نشان داده میشود و واحد آن هانری بوده و با حرف H نشان داده می شود و وظیفه آن از بین بردن شوک های مدار را بر عهده دارد.
جهت تست سلف این قطعه مولتی متر، سلکتور مولتی متر را روی تست بازر قرار می دهیم و به پایه های آن میزنیم. اگر بوق زد سلف سالم می باشد در غیر این صورت سلف از داخل قطع شده است و خراب می باشد.
بلندگو یا اسپیکر یکی از قطعات بخش صوتی بوده که به آن کپسول گوشی نیز گفته می شود و کار اصلی آن تبدیل جریان الکتریکی به سیگنال های صوتی می باشد و دارای مقاومت داخلی بین 20 تا 150 اهم می باشد که در زمان خرید تا تعویض آن باید به این مقاومت دقت نمود.
جهت تست بلندگو از اهم متر استفاده شده بدین صورت که رنج اهم متر را روی 200 اهم قرار داده و دو سر مولتی متر را به دو سر بلندگو قرار داده باید مقاومتی بین 20 تا 150 اهم را نشان دهد. نماد این قطعه در نقشه های موبایل به صورت رو به رو می باشد.
میکروفون (کپسول دهنی)یکی از قطعات بخش صوتی بوده و کار اصلی آن تبدیل سیگنال های صوتی به جریان الکتریکی می باشد و دارای مقاومت بین 500 تا 2000 می باشد که در زمان تعویض و خرید به آن دقت نمود.
بازر قطعه ایست از قطعات پخش صوتی و مولد صدای زنگ می باشد. مقدار مقاومت آن 5تا 50 اهم می باشد و سیستم ساختمانی آن شبیه بوق ماشین می باشد و سیستم ساختمانی آن شبیه بوق ماشین می باشد و مولد صدای زیر است که از ارتعاشات دیافراگم و پولک با نوسانات خازنی به صورت صدا شنیده میشود.
بازرهای معمولی
بازرهای کوچک
نماد این قطعه در نقشه های موبایل به صورت روبرو می باشد.
مثال: گوشی آورده اند که بازر آن کار نمیکند.ایراد چیست:
این قطعه جهت ایجاد لرزش به جای زنگ استفاده می شود.
نماد این قطعه در نقشه های موبایل به صورت روبرو می باشد.
جهت تست ویبراتور از ولتاژ 2 تا 3 ولت استفاده می کنیم، بدین صورت که ولتاژ را به لرزانده وصل کرده و موتور باید به حرکت بیوفتد در این صورت سالم می باشد.
جهت ارتباط فرد کاربر با گوشی مورد استفاده می شود که میتواند شامل LCD، شماره گیر، کلید خاموش و روشن، بلندگو و قطعاتی از این دست باشد.
دیود قطعه ای است که از کنار هم قرار دادن دو کریستال P و N تشکیل شده است و چون از یک طرف جریان را عبور می دهد و از یک طرف دیگر جریانی را عبور نمی دهد به آن نیمه هادی گفته می شود و در مدارات بیشتر به عنوان یک سو ساز در آداپتورها مورد استفاده قرار می گیرد و به طور محدودی در گوشی های موبایل استفاده می شود و به صورت مکعب مستطیل و مشکی رنگ، با یک خط حک شده که قطب منفی را نشان می دهد در بردها دیده می شود.
نحوه ولتاژ دهی جهت تغذیه و راه اندازی یک دیود را بایاس گویند و به دو صورت می باشد.
که در وضعیت ولتاژ مثبت به قطب مثبت دیود و منفی به منفی وصل می شود و دیود در این حالت باید جریان را از خود عبور دهد.
که در این حالت ولتاژ مثبت به منفی دیود و منفی به مثبت دیود وصل می شود که در این وضعیت دیود مانند یک عایق عمل کرده و جریانی را از خود عبور نمی دهد.
دیودها در روی بردهای موبایل همیشه به رنگ مشکی وجود دارد و فقط بر روی آن ها یک نوار به صورت حک شده دیده می شود و دیود معمولی ولتاژ و جریان را در مدار ، به یک طرف هدایت می کند و از دو طرفه شدن جریان یا بازگشت ولتاژ و جریان دو بازگشت ولتاژ و جریان دو مدار جلوگیری می کند به طور محدود در موبایل ها وجود دارند.
ترانزیستور قطعات فعالی از نیمه ی هادی ها هستند و معمولا به عنوان جایگزینی برای دیود مورد استفاده قرار می گیرند و به همین دلیل استفاده از دیودها در گوشی های موبایل محدود می باشد و در مدارات موبایل به عنوان تقویت کننده (ولتاژ، جریان و توان) ترانزیستور به دو دسته ی منفی و مثبت تقسیم می شوند. ترانزیستورها در روی نقشه های الکترونیکی با علامت TR یا Q نمایش داده می شود و نقشه های موبایل بیشتر با علامت V نمایش داده می شود و در روی برد به شکل زیر دیده می شود.
1.تقویت کنندگی
2.راه انداز
3.سوئیچینگ در حالت قطعی مانند یک کلید عمل می کند.
رنج مولتی متر روی تست دیود قرار می دهیم و ابتدا پایه ای را پیدا زده ایید می شود.
نکته تعمیراتی:
اگر با وجود زیاد نموندن صدای گوشی صدای باز هم ضعیف باشد ایراد از ترانزیستور راه انداز پاور می باشد. در گوشی های اریکسون T28 ،T29، T20 گوشی شارژ نمی کند ترانزیستور قسمت شارژ نیمسوز شده است. در گوشی های اریکسون T10 اگر ویبراتور کار نمی کند ایراد از ترانزیستور راه انداز آن می باشد.
این قطعه وظیفه ی تنظیم کنندگی ولتاژ را در مدارات گوشی بر عهده دارد و به رنگ مشکی و دارای 5 یا 6 پایه هستند.
جهت تست رگوالاتور سلکتور مولتی متر را روی تست دیود قرار می دهیم و سیم مثبت مولتی متر را به پایه وسط می زنیم و در این حالت باید به پایه های دیگر راه بدهد و اعداد نشان داده شده باید در یک محدوده باشد و اگر به پایه ای راه نداد و یا با سیم مشکی راه داد رگولاتور مشکی دارد این رگوالاتور را از روی برد برداشته و مجددا تست می کنیم اگر همان طور بود رگوالاتور را تعویض می کنیم.
به قطعات و مدارات مجتمع آی سی گفته می شود که در محل های مختلف وظایف مختلفی را بر عهده دارند.
در آی سی های قدیمی یک فرو رفتگی وجود دارد اگر این فرورفتگی را به سمت چپ و پایین بگیریم، دست چپ و پایین یک به حساب آمده و بقیه ی پایه ها به دنبال آن در جهت خلاف عقربه های ساعت شمارش می شود.
اگر روی آی سی فرورفتگی وجود نداشت آی سی را به نحوی می گیریم که نوشته ها ی روی آی سی به درستی قابل خواندن باشند. در این حالت نیز پایه ی پایین، دست چپ و اولین پایه ، پایه ی یک بوده و بقیه ی پایه ها به ترتیب و بر خلاف جهت حرکت عقربه های ساعت شمارش می شود.
طبق تعریفی که از این مخابرات به عمل آمده است.مخابرات شخص به شخص مخابراتی است که هرکاربر در هر زمان از شبانه روز در هر مکانی که قرار داد با گرفتن یک کدخاص با مشترک مورد نظر ارتباط برقرار می کند.
به مخابرات زمینی مخابرات سلولی نیز گفته می شود در این مخابرات یک منطقه جغرافیایی مانند شهر تهران را بخش های مختلفی تقسیم می کنند که به هر بخش یک سلول گفته می شود در هر سلول یک دکل مخابراتی BTS وجود دارد. هرکاربر در هر سلولی که باشد در دکل همان سلول سوئیچ می شود و همواره از شش سلول اطراف نیز پشتیبانی می گردد. به این دلیل که وارد هر سلول جدیدی که می شویم سلول جدید خیلی سریع ما را شناسایی می کند.زمانی که یک سلول خارج و وارد سلول دیگری می شویم ارتباط از دکل سلول قبلی قطع می شود و با دکل سلول جدید برقرار می شود به این عمل در مخابرات HAND OVER گفته می شود.
از طرف مخابرات برای هر کاربر یک کد 11 رقمی منحصر به فرد تخصیص داده شده که بر روی سیم کارت ذخیره شده است مخابرات کاربر خود را از طریق این کد شناسایی می کند و بقیه کاربران برای برقراری ارتباط با کاربر مورد نظر خود موظف به گرفتن کد مخصوص کاربر می باشند.
همان طور که قبلا توضیح داده شد امروزه از سه نوع MS استفاده می شود نوع فایل نصب در اتومبیل که دارای توان خروجی حدود 40 وات می باشد. نوع دیگر آن که قابل حمل توسط کوله پشتی می باشد حدود 5 تا 8 وات توان خروجی دارد و نوع سوم که پر مصرف ترین MS است قابلیت حمل دستی را دارد و ماکسیمم توان خروجی آن 2 وات است. این نوع MS است قابلیت حمل دستی را دارد و ماکسیمم توان خروجی آن 2 وات است. این نوع MS در کلاس های مختلفی ارائه شده که کلاس پنج آن دارای توان خروجی حدود 0.8 وات است و استفاده فراوانی دارد.
یکی از مهم ترین ویژگی نوع سوم داشتن اندازه و وزن کم و مصرف پایین است از آنجا که این نوع MS ها از باطری استفاده می کنند. با استفاده از تکنیک PRX در هنگامی که تلفن در حال مکالمه نیست مصرف باطری بسیارکم است و با این تکنیک توان مصرف شده به حدود 090.9 درصد کاهش می یابد.
قسمت رادیویی از چند BTS تشکیل شده است که به وسیله ی یک BSC کنترل می شوند و انتهای گیرنده را به مرکز سوئیچ متصل می کند به مجموعه BSC و BTSهای مربوط یک BSS می گویند و به مجموعه سلول های تحث پوشش هر BSC یک LA می گویند.
این قسمت که مهم ترین قسمت آن MSC است. قسمت های مختلف از جمله حافظه ها و BTSها و مراکز تلفن ثابت یا PSTNها را به یکدیگر ارتباط می دهد هم چنین در یک شبکه خود MSC ها نیز با یکدیگر ارتباط دارند و جهت انتقال اطلاعات به شبکه های ثابت از TSC ها استفاده می نمایند.
برای انتقال اطلاعات بین BTS ها و BSCها و احیانا بین BSC ها و مرکز سوئیچ باید از تجهیزات انتقال استفاده کرد این تجهیزات می تواند فیب نوری و یا کابل های هم محور و یا لینک های رادیوئی باشند.
در سیستم GSM باند فرکانسی اختصاص داده برای ارسال و دریافت مکالمات در باند فرکانسی 890 تا 960 مگاهرتز است که با استاندارد CCIR منطبق است از این باند 50 مگا هرتز برای ارسال و دریافت اختصاص داه شده و 20 مگاهرتز برای فاصله بین دو باند در نظر گرفته شده است.
از فرکانس 890 تا 915 مگاهرتز با باند ارسال و از 935 تا 960 برای دریافت اختصاص دارد که شامل 125 کانال 200 کیلوهرتزی می باشد و فاصله بین هر کانال ارسال و کانال هم شماره آن برای دریافت برابر 45 مگاهرتز است که برای تمام کانال ها ثابت می باشد.
در این سیستم در هر کانال فرکانسی هشت کانال از لحاظ زمانی در کنارهم چیده می شوند و ارسال می گیرند. بدین صورت که از صورت که از صحبت نمونه هایی با فاصله 20MS گرفته شده و با نرخ بیت تبدیل می شود. با اضافه کردن چندبیت اضافی که برای جلوگیری از ایجاد خطا منظور می گردد مقدار دیتا به یک بلوک 456 بیتی تبدیل می شود.
سپس این 456 بیت را به 8 بلوک 57 بیتی تقسیم کرده و هر قسمت را به صورت یک در میان با هشت بلوک 456 بیتی از کانال های زمانی مجاور هم میچیند و برای ارسال آماده می کنند و بسیار کارآمد می باشد.
هم اکنون سیستم GMS در تمام نقاط دنیا رو به گشترش است و خیلی کشور های آسیایی و اروپایی به راه اندازی و 20 کشور در خارج اروپا با GSM و استاندارد های آن موافقت کرده اند و پیش بینی می شود تا سال 1996 حدود 13 میلیون مشترک در سطح دنیا از این سیستم استفاده نمایند.
این سیستم روز به روز رو به گشترش است و تعداد مشترکین بیشتری را در بر می گیرد. برای این منظور هم اکنون از سیستم 1800 GSM DCS که دارای پهنای باند برابر با 50MHZ است و فرکانس های کرنر آن اطراف 1800MHZ است در بعضی از کشور ها شروع به کار کرده است. این سیستم همخوانی کامل با سیستم GSM دارد و قابلیت تطبیق با آن را دارد.
هم اکنون قیمت HAND SET های GSM از نمونه های مشابه در سیستم های آنالوگ آن بیشتر است که البته با توجه به مزایای عمده GSM بر آن ها ارجح می باشد. البته پیش بینی هایی برای کاهش قیمت HAND SET های سیستم GSM شده است که در آینده این سیستم را مقرون به صرفه خواهد نمود.
کشور هایی که در کمیته GSM شرکت داشتند و استانداردهای آن را پذیرفته اند برای راه اندازی این سیستم اوپراتور هایی دارند که در این سیستم را راه اندازی می کند.
چنانچه می دانیم مسلط ترین وجه غالب در انتقال اطلاعات، ارسال سیگنال های صوتی است که حاوی اطلاعات مربوط به مشترکین موبایل است ولی قبل از انتقال این اطلاعات ارسال یکسری از اطلاعات مربوط به سیگنالینگ بطرف مقابل جهت اعلام آگاهی به مشترک ضرورت دارد. در سیستم های رادیویی موبایل آنالوگ ارسال اطلاعات به صورت آنالوگ ولی اطلاعات سیگنالینگ به صورت دیجیتالی است هم سیگنال های صوتی و هم سیگنال های سیگنالینگ به صورت دیجیتالی ارسال می شوند و برای انجام این کار سیگنال های آنالوگ صوتی ابتدا به صورت دیجیتال درآمده و سپس طی یک پروسه تکمیلی به طریق مدولاسیون GMSK بطرف مقابل ارسال می شوند. شبکه رادیویی موبایل GSM دارای ویژگی های خاص خود در رابطه با سیگنال هایی با باند باریک می باشد ولی بطور کلی ارسال در جهت موبایل به طرف ایستگاه اصلی BTS دارای مشخصات زیر می باشد.
باند فرکانسی مورد استفاده برای انجام ارسال از ایستگاه رادیویی موبایل بطرف BTS ایستگاه اصلی 890MHZ الی 915 که نتیجا پهنای باند فرکانس در این جهت برابر 25 MHZ است. ارسال از طرف موبایل به ایستگاه رادیویی ثابت را اصطلاحا UP LINK می نامند و با علامت اختصاری UL نمایش می دهند. فاصله کاربر کانال های رادیویی برابر200 کیلو هرتز می باشد. تعداد کانال های رادیویی در جهت MS به طرف BTS برابر با 124 کانال است و تعداد کانال لاجیگی در این شبکه برابر 992 است.
نکته:
در جهت بهبود و افزایش کیفیت ارتباطی سیستم، در شبکه GSM از پدیده FREQUENCY HOPPING استفاده می شود که در آن بر طبق یک الگوریتم خاص در هر لحظه معین از ترانسمیشن رادیویی، کانال رادیویی، مربوط به هر تایم اسلات عوض می شود و با این روش از هر گونه افزایش نرخ خطای احتمالی ناشی از انتشار امواج که ممکن است باعث پایین آمدن کیفیت ارتباطی شود با روش توزیع آن بین کانال های مختلف جلوگیری می شود. در سیستم رادیویی موبایل GSM با استفاده تکنیک TDMA/FDMA عمل ترانسمیشن انجام می شود که در این تکنیک برر اساس تقسیم فرکانس هر کانال رادیویی که دارای 200 KHZ پهنای باند است می تواند هشت کانال لاجیکی را بصورت TDMA بطرف مقابل ارسال کند.
عمل سیگنالینگ در سیستم های رادیویی موبایل GSM اصولا به منظور برقراری ارتباط آزاد سازی کانال و حفظ کیفیت ارتباط برقرار شده و در انجام تعیین وضعیت محل استقرار مشترک موبایل در منطقه سرویس شبکه می باشد.
نحوه انجام سیگنالینگ در شبکه های عمومی ثابت متفاوت است و این شکل از سیگنالینگ در شبکه رادیویی موبایل ضروری است و شبکه های رادیویی دیجیتال در این رابطه از کیفیت و توانایی بهتری نسبت به سیستم های رادیویی آنالوگ برخوردار هستند.
درشبکه رادیویی موبایل نحوه انجام سیگنالینگ را می توان در دو مرحله در نظر گرفت.
· انجام سیگنالینگ همراه با برقرای ارتباط
· انجام سیگنالینگ بدون برقراری ارتباط
حالت اول:
پس از انجام یکسری مبادله اطلاعات مربوط به سیگنالینگ بین موبایل و شبکه یک ارتباط برقرار می شود و این حالت نیز خودش به گونه است.
· MOBILE ORIGINATED
· MOBILE TERMINATD
حالت دوم:
انجام سیگنالینگ بدون برقراری ارتباط در شبکه های رادیویی موبایل نیز به دو حالت زیر تقسیم می شوند.
· دستگاه موبایل خاموش است
در این صورت به علت اینکه موبایل هیچ خبری از وضعیت و محل استقرار خود به شبکه نمی دهد در نتیجه شبکه نیز نمی داند که موبایل در کدام منطقه استقرار دارد و ضمنا بخاطر خاموش بودن موبایل به پیام های PAGING نیز جواب نخواهد داد. در نتیجه دسترسی به موبایل در این حالت مقدور نخواهد بود.
· دستگاه موبایل روشن است ولی ارتباط برقرار نیست
در این حالت دستگاه موبایل روشن است ولی فاقد ارتباط است. لذا در این صورت برای اینکه موبایل بتواند پیام های PAGING را دریافت و یا اینکه در هر لحظه که بخواهد از سرویس های وجود درشبکه ارزیابی و برسی نماید.
در این حالت موبایل روشن است ولی به دلایل متعددی مثل انجام عمل CELL SELECTION به پیام های PAGING پاسخ نمی دهد.